Doneaza 3,5 % din impozitul pe venitATENTIE – Data limită de depunere este 25 Mai!

Valabilitate formular – 2 ani

Bifează opțiunea de a distribui suma pe o perioadă de 2 ani pentru a te asigura că anul viitor nu mai trebuie să completezi din nou formularul.


Două formulare 230

Conform prevederilor legale, se completează 2 formulare 230 pentru veniturile realizate în anul 2019, după cum urmează:

1. pentru veniturile realizate între 31 martie – 31 decembrie 2019

2. pentru veniturile realizate între 1 ianuarie – 31 martie 2019

Se completează și se trimit ambele formulare pentru a fi sigur că redirectionarea se va face pe întreg anul 2019 (unul vine în completarea celuilalt).Direcționează 3,5% pentru toate ONG-urile

De anul acesta toate organizațiile non-profit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit, și nu doar cele care au servicii sociale licențiate, ca până acum.


Activităţi independente cu normă de venit

Cei care obțin venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit, cum ar fi angajații din IT, trebuie să completeze anul acesta declarația 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, și nu prin declarația unică cum era în anii anteriori (valabil pentru persoanele fizice autorizate care lucrează sub această formă).


CUM DEPUN DECLARAȚIA DE REDIRECȚIONARE A 3,5%?

Datele Asociaţia "Respectul Semenilor" sunt precompletate pe ambele formulare. Completează datele de tale de identificare de mână, cu majuscule, fără a specifica suma (ANAF va calcula și o va vira conform legii pentru ambele perioade). Bifează opțiunea de a distribui suma pe o perioadă de 2 ani pe primul formular pentru a te asigura ca anul viitor nu mai trebuie să îl completezi din nou.

Sunt 4 variante prin care poți trimite formularul completat până la 25 mai inclusiv:

  1. La sediul ANAF – Trimite formularul completat prin Poșta Romană sau depune-l la ghișeul ANAF-ului localității tale de domiciliu (vezi aici adresa ANAF-ului de care aparții)
  2. Online pe ANAF „Spațiul Virtual” – Acest serviciu se acceseaza pe baza unui cont de utilizator creat pe site-ul ANAF, unde poți găsi instrucțiuni de completare.
  3. Email-ul Asociatiei "Respectul Semenilor" – Trimite un mail la respectul.semenilor@gmail.com cu formularul completat, impreuna cu imputernicirea completata si semnata si îl vom depune noi la ANAF pentru tine.
  4. La sediul Asociatiei "Respectul Semenilor" – Trimite prin poștă sau adu personal formularul completat, impreuna cu imputernicirea completata si semnata către Asociatie și îl vom depune noi la ANAF pentru tine. Punctele de colectare sunt: Str. Mihai Eminescu, nr.137 Galati, contact 0742 276 247 (Sediul Administrativ)

De la oameni, prin oameni, pentru oameni.