"De la oameni, prin oameni,
PENTRU UN COPIL NEVINOVAT"


Campanie


Fiind în plină campanie de strângere a fondurilor pentru proiectele în derulare, reprezentantii Asociatiie Respectul Semenilor au întâlnit cazul unui băietel, in varsta de 1 an, cu o malformație congenitală gravă, a cărei familii nu dispune de situatia materială necesară pentru a îi oferi micutului sansa la o viată normală prin efectuarea unor consultații de specialitate și în cele din urmă intervenție chirurgicală, mama copilului ne având loc de muncă iar necesitațile zilnice de intreținere a familiei sunt sub limita SUBZISTENȚEI.

Băiețelul a avut neșansa de a se naște cu o malformație congenitală cauzată de dezvoltarea facială anormală --- prezintă chelioschizis (cunoscută popular sub numele de buză de iepure) și palatoschizis( despicătura valului palatin).

Am fost foarte sensibilizați și emoționați de acest caz de aceea ne și implicăm pentru:


1. Rezolvarea situației problematice în care se află mama și copilul.

2. Oferirea posibilității unui consult și tratament de specialitate astfel încât copilul să nu fie afectat emoțional/psihic și să prezinte o dezvoltare armonioasă alături de un colectiv/societate.

3. Acționând din timp încă de la o vârstă mică se vor evita pe viitor probleme ca: neadaptarea socială/rejectul/marginalizare/probleme de alimentație/ întârziere în dezvoltarea limbajului.Aceste probleme pot fi corectate numai CHIRURGICAL.


Cum putem ajuta?


1. Conștientizând implicarea noastră/a tuturor în a-l ajuta financiar și a-l susține emoțional,dând dovada că ne păsa de semenii noștri care sunt în dificultate de a se descurcă singuri la provocările/necazurile vieții.

Ce putem face pentru acest caz?


Putem ajuta familia prin:

- donare de bani în contul asociației (RO14RNCB0748134635380001) cu mențiunea numelui copilului( Chiriță Ayian Constantin) astfel ca toți banii strânși prin campanie să fie redirecționați doar respectivului caz.

- donarea/cumpărarea de hăinuțe pentru copil;

- donarea de produse perisabile/neperisabile pt strictul necesar de hrană atât pentru copil cât și pt familie;

- susținerea inițiativei noastre prin a putea duce familia la București pentru un consult de specialitate al copilului la Dr.Prof. Enescu ,Spitalul Grigore Alexandrescu,care va avea loc pe data de: 22.06.2015.

În urmă consultului medical, copii au fost programați pentru intervenții chirurgicale pe data de 28.09.2015.

Pentru mai multe detalii : 0742276247 - președinte asociatie Caluian Gheorghe

Asociația Respectul Semenilor mulțumește tuturor celor ce s-au implicat în acest caz social. Aici puteți găsi documentația medicală care atestă problemele medicale ale copilului: Documentație

De la oameni, prin oameni, pentru oameni.