Campania:

"De la oameni,prin oameni,PENTRU UN COPIL NEVINOVAT"Fiind în plină campanie de strângere a fondurilor pentru proiectele în derulare, reprezentantii Asociatiie Respectul Semenilor au întâlnit cazul unui băietel, in varsta de 1 an, cu o malformație congenitală gravă, a cărei familii nu dispune de situatia materială necesară pentru a îi oferi micutului sansa la o viată normală prin efectuarea unor consultații de specialitate și în cele din urmă intervenție chirurgicală, mama copilului ne având loc de muncă iar necesitațile zilnice de intreținere a familiei sunt sub limita SUBZISTENȚEI.

Băiețelul a avut neșansa de a se naște cu o malformație congenitală cauzată de dezvoltarea facială anormală --- prezintă chelioschizis (cunoscută popular sub numele de buză de iepure) și palatoschizis( despicătura valului palatin).

image

Am fost foarte sensibilizați și emoționați de acest caz de aceea ne și implicăm pentru:

1. Rezolvarea situației problematice în care se află mama și copilul.
2. Oferirea posibilității unui consult și tratament de specialitate astfel încât copilul să nu fie afectat emoțional/psihic și să prezinte o dezvoltare armonioasă alături de un colectiv/societate.
3.Acționând din timp încă de la o vârstă mică se vor evita pe viitor probleme ca: neadaptarea socială/rejectul/marginalizare/probleme de alimentație/ întârziere în dezvoltarea limbajului.Aceste probleme pot fi corectate numai CHIRURGICAL.

Cum putem ajuta?

1. Conștientizând implicarea noastră/a tuturor în a-l ajuta financiar și a-l susține emoțional,dând dovada că ne păsa de semenii noștri care sunt în dificultate de a se descurcă singuri la provocările/necazurile vieții.

Ce putem face pentru acest caz?

Putem ajuta familia prin:
- donare de bani în contul asociației (RO14RNCB0748134635380001) cu mențiunea numelui copilului( Chiriță Ayian Constantin) astfel ca toți banii strânși prin campanie să fie redirecționați doar respectivului caz.
- donarea/cumpărarea de hăinuțe pentru copil;
- donarea de produse perisabile/neperisabile pt strictul necesar de hrană atât pentru copil cât și pt familie;
-susținerea inițiativei noastre prin a putea duce familia la București pentru un consult de specialitate al copilului la Dr.Prof. Enescu ,Spitalul Grigore Alexandrescu,care va avea loc pe data de: 22.06.2015.

În urmă consultului medical, copii au fost programați pentru intervenții chirurgicale pe data de 28.09.2015.

Pentru mai multe detalii : 0742276247 - președinte asociatie Caluian Gheorghe

Asociația Respectul Semenilor mulțumește tuturor celor ce s-au implicat în acest caz social.
Aici puteți găsi documentația medicală care atestă problemele medicale ale copilului: Documentație